Over deze site

 

Deze site is van start gegaan op 20 december 2008. Wij danken allen die ons adviezen en correcties gegeven hebben. En wij danken degenen die dat nog zullen doen! En dank voor alle bijdragen in de vorm van notities voor de pagina’s Ervaringen, en voor toegestuurde gedichten, foto’s e.d.  Zie ook Verzamelde gedichten.

dsc01803

Na een aantal jaren is de site zodanig gegroeid dat we door de bomen het bos niet meer zagen. Mensen konden door de veelheid van informatie soms de gegevens waar ze naar zochten, niet meer vinden. In de loop van de jaren 2015 en 2016 hebben we toen besloten de opzet wat eenvoudiger te maken zonder inhoud te verliezen. Zie het resultaat. In plaats van een ellenlange rij in de rechterkolom hebben we er enkele hoofdpunten uitgelicht. Door op die items te klikken kun je verder doorklikken. Wie veel wil weten kan op ontdekkingstocht gaan. Wie alleen bepaalde informatie wil, zal die informatie sneller vinden. Een belangrijke pagina is bijvoorbeeld Opzet retraites. Op die pagina krijg je antwoorden op bijna alle vragen die in je opkomen als je erover denkt om je op te geven voor een retraite: Hoe gaat zo’n retraite in zijn werk, wat kun je ervan verwachten, een link naar de pagina Inschrijven, waar alle data vermeld worden met de plaatsen waar ze worden gegeven, wie de begeleiders zijn, wat de tarieven zijn, enz.

Bij de pagina Contact en links word je doorverwezen naar andere sites die raakvlakken hebben met, ofwel het franciscaanse gedachtegoed, of met bezinnende teksten rond feestdagen, ikonen enz. We hebben deze links gegroepeerd in enkele categorieën.

Je kunt ook, vanuit vragen die je hebt, kijken op de pagina Veelgestelde vragen.
Reacties vind je op de pagina Ervaringen. Sinds 2015 hebben we daar een roterend systeem van gemaakt zonder datum, omdat de ervaringen in feite tijdloos zijn.
Op de pagina Pelgrimeren, (die staat onder Inspiratie) vind je gedachten rond pelgrimeren, gedachten die betrekking hebben op je leven als innerlijke pelgrimstocht. Hier vind je tevens een roterend systeem met een aantal haiku’s. Zoek je een toepasselijk gedicht ga dan naar  Verzamelde gedichten, te vinden onder Inspiratie. Ook de gedichten roteren.

We proberen ons aan te passen aan de tijd van het jaar, zowel het liturgisch jaar als de wisselende seizoenen.We zouden het zeer op prijs stellen als onze sitebezoekers aan willen geven waar ze behoefte aan hebben, zodat we daarop in kunnen spelen.

De foto’s van deze site zijn vaak van een van onze teamleden, of van de site redacteur. Soms komen ze van internet.

Het team

Reacties zijn welkom via info@stilleretraites.nl